Non-profit project Voedselbanken

Logo Adopteer een glimlach

Voor mondzorgverleners die maatschappelijk een steentje willen bijdragen!

Adopteer een glimlach! is een non-profit project waarbij we mondzorgverleners willen inspireren om voor minimaal een jaar (4 donaties) een Voedselbank in de buurt te adopteren. 

 

In Nederland zijn er 172 Voedselbanken en ruim 500 locaties waar voedsel en andere producten opgehaald kunnen worden. In totaal maken ruim 30.000 kinderen gebruik van de Voedselbank. Voor steeds meer mensen wordt het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dit komt onder andere door de stijgende inflatie en de afnemende koopkracht de druk op de voedselbanken neemt dan ook toe. De organisatie bereidt zich dan ook voor op een forse stijging naar de vraag van mondzorgproducten.

In april 2022 hebben de initiatiefnemers Saskia Den Hartog en Lisette Van Der Harst van Smiles.World hun project ‘Adopteer een glimlach!’ na jaren van onvermoeide inzet overgedragen aan het Ivoren Kruis; ”Zo hopen we nog meer kinderen te helpen die afhankelijk zijn van de voedselbank in Nederland.”

Samen kunnen we zorgen voor een gezonde glimlach voor ieder kind!

Intussen hebben ruim 90 praktijken zich voor het project aangemeld en ontvangen 10.000 kinderen elk kwartaal een tandenpoetspakket! De mondzorgverlener zet zich op deze manier in voor de maatschappij en kan door preventie de mondgezondheid van deze groep kinderen verbeteren. Ook willen we de mondzorg voor de jeugd met dit project toegankelijker te maken. Ieder kind wordt tenslotte geboren met een gezond gebit. Dat moeten we zo zien te houden, vooral bij deze doelgroep.

Elk tandenpoets-pakket bestaat uit een tandenborstel en een tube (kinder)tandpasta. Natuurlijk kun je zelf een leuk pakket per leeftijdsgroep uit eigen voorraad samenstellen en instructiemateriaal toevoegen. Ook is het handig om door middel van een kaartje met adresgegevens duidelijk te maken van wie de donatie afkomstig is en de weg naar jouw praktijk te wijzen. Vaak weten ouders niet dat mondzorg tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Ben jij op zoek naar een manier om een verschil te maken in het leven van kinderen en gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank? Meld je dan nu aan via adopteereenglimlach@ivorenkruis.nl. Dan gaan wij op zoek naar welke voedselbank bij jou in de buurt hulp kan gebruiken. Samen maken wij het verschil.

Raamstickers beschikbaar
Om je deelname zichtbaar te maken hebben we een transparante Adopteer een glimlach! raamsticker laten ontwikkelen. Een certificaat waaruit blijkt dat je deelneemt aan het project en de Voedselbank steunt. De raamsticker bestaat uit het logo met de ondertitel ‘Een gezonde glimlach voor ieder kind’.
Een sticker (15×15 cm) is te bestellen in de webshop van het Ivoren Kruis voor €10,- (niet-leden) / € 7,50 (ledenprijs) excl. btw.
Ga naar de webshop, ‘posters’.