Geplubiceerd op: 19 september 2023

Oproep PreventiePrijs 2024

Heb je een activiteit of initiatief op het gebied van individuele of collectieve preventie ondernomen in je praktijk, op school of waar dan ook, waarmee je echt resultaat hebt geboekt? Vanaf september kun je meedingen naar de PreventiePrijs, zodat mondzorgverleners elkaar inspireren met hun preventie-aanpak in de praktijk.

Doe mee!
Schrijf over je preventie-initiatief en inspireer anderen. Want wat werkt bij jou, werkt mogelijk ook elders! Doe mee en stuur je bijdrage vóór 1 december 2023 naar redactie@dental-tribune.nl! Beschrijf je ‘wondermiddel voor succesvolle preventie’ in maximaal 500 woorden. Dat mag een nuchtere, feitelijke casus zijn, maar ook een fictief ‘spannend’ voorlichtingsverhaal, bijvoorbeeld in de vorm van een sprookje. Passende afbeeldingen daarbij zijn welkom

PreventiePrijs 2024

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Ivoren Kruis Jaarcongres op zaterdag 20 april 2024 in de Jaarbeurs in Utrecht. Goede inzendingen worden gehonoreerd met publicatie in de mediakanalen van Dental Tribune. De beste drie inzenders mogen daarnaast een boek kiezen uit het assortiment van uitgeverij Prelum. De PreventiePrijs is een initiatief van het Ivoren Kruis en Dental Tribune.

Jury
De inzendingen worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit emeritus hoogleraar Preventie Cor van Loveren, hoogleraar Fridus van der Weijden (parodontoloog), mondhygiënist Paulette Bröcker, mondhygiënist Ina Steenbruggen en Dental Tribune-hoofdredacteur Reinier van de Vrie.

Lees ook het artikel De PreventiePrijs zorgt voor uitwisseling van creatieve ideeën.