Geplubiceerd op: 20 februari 2024

Genomineerden PreventiePrijs 2024:

Samen met Dental Tribune daagden we je uit om in 500 woorden te beschrijven welke mooie preventie-initiatieven je hebt ontwikkeld, om zo mee te dingen naar de PreventiePrijs 2024. Op deze oproep ontvingen we van 14 inzenders 19 inzendingen. Eén inzender droeg twee initiatieven aan en een ander zelfs vijf. Daar zaten heel mooie en creatieve ideeën bij. De initiatieven gaan over creatieve voorlichting direct aan de stoel, complete preventieprogramma’s en multimediale projecten met de inzet van bijvoorbeeld video en apps.

Hieronder de bijdragen – in willekeurige volgorde – van de drie genomineerde inzendingen volgens de jury, die bestaat uit emeritus hoogleraar preventieve tandheelkunde Cor van Loveren, hoogleraar preventie en therapie van parodontale aandoeningen Fridus van der Weijden, mondhygiënisten Paulette Bröcker en Ina Steenbruggen en Dental Tribune-hoofdredacteur Reinier van de Vrie.

Nominatie A: Wees gek op je bek!

Christine Van Meir, Tandartspraktijk in Brecht, België.

Nominatie B: Dental Coach

Lodewijk Gründemann en Melle Vroom, Parodontologie Praktijk FrieslandGoutum

Nominatie C: Geef een glimlach door 

Lisette van der Harst en Saskia den Hartog, Smiles World, Vianen

Wie van deze drie genomineerde inzendingen de eerste prijs in de wacht gaat slepen wordt bekendgemaakt op het congres van het Ivoren Kruis dat op 20 april in Utrecht wordt gehouden.

Lees de inzendingen van de 3 genomineerden hier.

 

PreventiePrijs 2024

Goede inzendingen worden gehonoreerd met een cheque: 1e prijs: 250 euro, 2e prijs: 150 euro,3e prijs: 100 euro en publicatie in de mediakanalen van Dental Tribune. De beste drie inzenders mogen daarnaast een boek kiezen uit het assortiment van uitgeverij Prelum. De PreventiePrijs is een initiatief van het Ivoren Kruis en Dental Tribune.

Lees ook het artikel De PreventiePrijs zorgt voor uitwisseling van creatieve ideeën.

De preventieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Colgate.