Geplubiceerd op: 24 april 2024

Tijdens het Jaarcongres van het Ivoren Kruis werd ook de langverwachte PreventiePrijs 2024 uitgereikt, een bekroning voor innovatieve en effectieve initiatieven op het gebied van mondgezondheid.

1e plaats: “Geef een glimlach door” – Een hartverwarmend initiatief van Lisette van der Harst en Saskia den Hartog van Smiles World in Vianen. Hun toewijding aan educatie en voorlichting, met de focus op sociale impact, maakte indruk op de jury en verdiende volgens hen de eerste plaats. Ze ontvingen niet alleen de eer, maar ook een cheque van 250 euro, publicatie in de mediakanalen van Dental Tribune en een boek naar keuze uit het assortiment van uitgeverij Prelum.

2e plaats: “Wees gek op je bek!” – Christine Van Meir van Tandartspraktijk Brecht, België, werd beloond met de tweede plaats voor haar directe en motiverende benadering van mondgezondheid. Haar initiatief inspireerden patiënten om actief betrokken te raken bij hun eigen preventie, wat haar een cheque van 150 euro en publicatie in Dental Tribune opleverde.

3e plaats: “Dental Coach” – Lodewijk Gründemann en Melle Vroom van Parodontologie Praktijk Friesland in Goutum werden bekroond met de derde plaats voor hun innovatieve coachingprogramma. Hun focus op het begeleiden van patiënten, met name op het gebied van parodontale gezondheid, leverden hen een cheque van 100 euro en publicatie in Dental Tribune op.

Bekijk de video van de prijsuitreiking