Geplubiceerd op: 19 december 2023

Jur van Latum is tijdens de ALV van Ivoren Kruis op 11 december 2023 benoemd als nieuw bestuurslid met de portefeuille ‘studentencommissie’. Jur stelde zich tijdens de ALV van 11 december jl. kort voor aan de aanwezigen. Hij beantwoordt onderstaand zeven vragen om wat uitgebreider kennis met hem te maken:

  1. Je hebt de portefeuille ‘studentencommissie’ maar je bent zelf geen student, hoe zit dat?

Grappig dat je het vraagt! Dit lijkt op het eerste gezicht wellicht een beetje apart. Toen ik in de studentencommissie van het Ivoren Kruis terecht kwam was ik eigenlijk al geen student meer. Dat is ook de reden dat ik na 2 jaar heb aangeven dat de studentencommissie niet meer de plek voor mij is, maar dat ik graag wil ondersteunen waar nodig. In mijn nieuwe rol als bestuurslid met de portefeuille ‘studentencommissie’ kan ik dat optimaal doen. Het voordeel is dat ik de studentencommissie goed ken en weet waar er punten voor verbetering liggen.

  1. Je bent niet werkzaam in de mondzorg maar toch raakte je bij ons verzeild, hoe ging dat?

Mijn passie voor een gezonde mond komt niet uit het niets. Met een vader als tandtechnicus, is de passie en connectie met de mond en tanden vroeg gelegd. Als jongen van dertien begon ik op de gipsafdeling van het tandtechnisch lab van mijn vader met bakjes afwassen, later belandde ik op de CAD-CAM. Zo ben ik langzaam maar zeker in het bedrijf gegroeid.

  1. Dan ben ik wel heel nieuwsgierig naar welke studie je dan wel hebt gedaan en wat de link met de studentencommissie daarmee was?

Ik deed de HBO master ‘design driven innovation’. De interventie voor mijn afstudeerproject  “Een gezonde mond is gaaf!”

  1. Wat wil je de komende 4 jaar realiseren?

Ik wil de studentencommissie de structuur en potentie geven om daadwerkelijk iets te kunnen bijdragen aan de vereniging.

  1. Dat klinkt fraai, maar wat bedoel je precies?

-Het werken aan structuur en aan een duidelijke rolverdeling

-Het aanstellen van een studentenvoorzitter waardoor de commissie wordt teruggeven aan de studenten

-Huidige projecten verbeteren en/of in een nieuw jasje steken

-Het werven van nieuwe studentleden en het proberen te behouden van (ex)-studentleden

-Het zelf opzetten van eigen projecten binnen de studentencommissie

  1. En wat denk je binnen het bestuur te realiseren?

Daar zal ik me voornamelijk bezighouden met marketing en communicatie. Verder zal ik mij inzetten voor het aantrekken van nieuwe leden en het behoud van (oud) studentleden. Zodat wij als Ivoren kruis onderzoek kunnen blijven doen om zo de ziekte cariës steeds een stukje meer de wereld uit te bannen en niet te vergeten iedereen te blijven voorzien van de juiste informatie op het gebied van de mondzorg.

  1. Heb je ook een persoonlijk doel?

Ja zeker, ik wil graag meedenken over de toekomst van onze vereniging. Dit zal ik doen door een brug te slaan tussen het bestuur en de studentencommissie en door mee te denken op bestuurlijk vlak. Uiteraard hoop ik ook bestuurlijke ervaring op te doen. Ik vind het een unieke kans om te leren van andere bestuursleden en zo te werken aan mijn vaardigheden. Om op deze manier mijn bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving is voor mij het mooiste dat er is.